Logo

- Ananasfamilien

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- Ananasfamilien

Bromeliaceer i tågeregnskoven

 

Ananasfamiliens medlemmer, der ofte betegnes bromeliaceer, hører hjemme i de tropiske dele af Amerika. Mange bromeliaceer lever lige som mange orkideer epifytisk på træer eller vokser på sten.

 

Mens de epifytiske orkideer for størstedelen optager vand og mineralnæring gennem luftrødder og gemmer oplagsnæring i knolde, opfanger mange bromeliaceer vand i de tragtlignende beholdere, der dannes af bladrosetterne. De vandes derfor altid med regnvand i disse tragte, hvorfra blomsterstanden i øvrigt senere kommer frem. Tragtene bør altid være vandfyldte, og derudover overbruses planten jævnligt i vækstperioden.

 

De vanskeligheder, der kan foreligge hos orkideerne med vandforsyningen, kendes næsten ikke hos ananasfamiliens medlemmer. De stiller dog næsten lige så store krav til luftfugtigheden som orkideerne.

 

Bromeliaceerne blomster er for det meste uanselige, men de livligt farvede højblade, der omslutter eller indgår i blomsterstanden, er hos mange arter af stor skønhed og farvestyrke. De holder sig længe efter den egentlige blomstringstid. Efter blomstringen dør moderplanten, men forinden er der som regel dannet aflæggerplanter, der sikrer plantens fornyelse.

 

Foruden det store antal smukke vildarter forekommer der mange tiltrukne kulturformer og hybrider, der ofte er endnu mere dekorative.

 

- Ananasfamilien

Blomstringen foregår på forskellige årstider

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.585 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her