Logo

Amaryllis - ridderstjerne - Hippeastrum hybridum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Amaryllis - ridderstjerne - Hippeastrum hybridum

 

Narcisfamilien - Amaryllidaceae

Hippeastrum-hybriderne, der her i landet som regel kaldes amaryllis, er resultatet af talrige krydsninger, frem for alt af former af arterne Hippeastrum vitatum og H. reginae. Som regel køber man amaryllis som et løg for at se, hvorledes det lange blomsterskaft skyder frem i løbet af kort tid og bringer de prægtige blomster til udspring. Alt efter sorten er de røde, lyserøde eller hvide. Bladene kommer frem førend eller samtidig med blomstringen.

 

Hovedblomstringstiden for amaryllis er januar til maj, men det er muligt at udvide den kunstigt. Amaryllisformer der blomstrer om efteråret, er efterkommere efter den stedsegrønne brasilianske varietet Hippeastrum aulicum var. robustum.

 

I vækstperioden, der varer til august eller september, skal Hippeastrum hybridum stå lyst og varmt, men beskyttet mod solen. Der vandes rigeligt og gødes ca. hver tiende dag. Om efteråret visner amaryllis' overjordiske dele, så der er hvileperiode fra oktober til december; i den vandes der ikke.

 

I hvileperioden opbevares løget køligt (12 °C) og næsten tørt. Når blomsterskaftet har nået en højde på ca. 10 cm stilles planten varmere (20-25 °C), og derefter forøges vandtilførslen gradvis.

 

Amaryllis - ridderstjerne - Hippeastrum hybridum

Amaryllis

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.501 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her