Logo

Odontoglossum - Odontoglossum grande

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Odontoglossum - Odontoglossum grande

 

Stor odontoglossum - Odontoglossum grande - Gøgeurtfamilien - Orchidaceae

 

Denne prægtige, storblomstrede orkide fra Mexico og Guatemala anbefales ofte begyndere. Desværre er den temmelig egenrådig og vil tit ikke blomstre. Andre arter af slægten som den hvide, duftende Odontoglossum pule hellum, den brunrosa Odontoglossum bietoniense og den hvidbrune Odontoglossum rossii er lettere at have med at gøre. De kan virkelig anbefales begynderen.

 

I alle tilfælde skal de ikke holdes i en stærkt opvarmet stue. De nævnte arter kan om sommeren anbringes på et skyggefuldt sted i haven. Den ønskede høje luftfugtighed opnås her i tørkeperioder ved overbrusning.

 

Om sommeren vandes der rigeligt, om vinteren i hvileperioden kun ganske lidt. Ved Odontoglossum grande overbruser man blot potten. Blomstringstiden falder om efteråret og vinteren, altså i hvileperioden. Hvis blomsterstandene er tilstrækkeligt udviklet, vandes planten trods hviletiden indtil afblomstringen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.724 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du solceller?Effektiv reklame - klik her